Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Grafisk formgivning och logotyper

stefan-tell_portrattStefan Tell heter jag, fotograf i Stockholm med fotostudio på Holländargatan 30 (nära t-bana Rådmansgatan). Jag fotograferar för företag, organisationer, stora som små, samt tidningar och bokförlag.

Kontakta mig för priser, bokning eller om du har några frågor, ring 0708-88 94 07 eller maila stefan@stefantell.se

Den här delen av min portfolio är inte aktiv längre, numera arbetar jag heltid som fotograf. Behöver ert företag hjälp med framtagning av logotyp eller formgivning av ett grafiskt profilprogram kan jag säkert tipsa er om några bra formgivare.

Hör gärna av er.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Grafisk design av logotyp till KAPI Marketing

KAPI

Grafisk formgivning av logotyp 

KAPI Marketing arbetar med mångkulturell kommunikation och hjälper företag och organisationer att kommunicera bättre till alla i Sverige, oavsett etnisk eller kulturell bakgrund. Efter ett par år i branschen behövde de se över sin grafiska profil och vände sig till mig.

Grafisk profil - Logotyp - Boka Direkt

BokaDirekt

Logotyp & grafiskt profilprogram 

Mitt uppdrag var att ta fram en ny grafisk profil med logotyp och allt för företaget bakom tidsbokningstjänsten BokaDirekt. Eftersom det handlar om att boka tid tyckte jag att en klocka kunde vara på sin plats även om det är en ganska uppenbar lösning, men funkar den så funkar den.

 Grafisk profil - Logotyp - Mastercoach

Mastercoach

Design av logotyp & grafisk profil till coach

Sören Holm är en produktiv coach som skriver böcker, coachar andra coacher och har sin egen verksamhet som han berättar mer på webben, kolla på hans webb här: www.mastercoach.se som jag har hjälpt att ta fram.

 Grafisk profil - Logotyp - Spresso

Spresso

Förslag på logotyp till planerad espressokedja

Jag har tagit fram ett förslag på en logotyp som kan användas med gott resultat på skyltar, espressokoppar och annat man kan tänka sig att en planerad espressokedja kan behöva. Loggan började som en pennskiss bland en massa anteckningar och blev till slut som det ser ut på bilden.

Grafisk profil - Logotyp - No Job Too Small

No Job Too Small

Logotyp till hantverksföretag

Glen är en engelsman som bor i Sverige och har sin egen firma som erbjuder hantverkshjälp till alla som kan behöva det. Devisen var ursprungligen vad företaget nu heter, eftersom den bäst förklarar hans inställning. Ena dagen är det ett litet jobb och andra dagar större projekt.

Grafisk profil - Logotyp - Swedtel

Swedtel

Redesign av grafisk profil för telekombolag

Tillsammans med reklambyrån BKC Sthlm har jag tagit fram en redesign på Swedtels grafiska profil. Swedtel var tidigare en del i Televerket som knoppades av och gick sin egen väg i telekombranschen. Den förra loggan hade en tydlig koppling till Televerket som man ville ifrån.

Jubileumslogotyp Svensk Pantbelåning

Svensk Pantbelåning

Jubileumslogotyp till pantbankskedja

Svensk Pantbelåning fyllde 120 år för något år sedan (2004 för att vara exakt) och de ville ha en jubileumslogotyp för att fira detta. Då jag jobbade med deras marknadsföring blev det naturligt att jag tog fram en sådan åt dem.

Grafisk profil - Logotyp - Redesign för Dorocell

Dorocell

Redesign av logotyp till cellplastföretag

Dorocell är ett företag som gör saker av luft, nästan. Deras produkt kallas för cellplast men det är kanske vanligare att man säger frigolit. Och det består nästan bara av luft, och lite plast. Man kan bygga hus av det, eller lägga det under vägar och mycket mer.

Grafisk profil - Logotyp - Turtle Center - Turtlecenter.se

Turtle Center

Grafiskt profilprogram, Sveriges nya bilvårdskedja

Utveckling av en logotyp som baseras på Turtle Wax klassiska sköldpadda. Jag har tagit en skiss från min kollega Lars-Erik Nylander och färdigställt denna till en grafisk profil. En av tankarna var att profilen skulle användas mycket i färgkombinationen svart/silver som känns rent och fräscht.

Grafisk profil - Logotyp - Palbetting

Palbetting

Grafisk profil, ny svensk webbplats för vadslagning

Glada människor, eller snarare en som alltid är gladare än de andra. Det är basen i den profil som används av Palbetting och övriga företag i koncernen. Har även gjort logotyper för Pals United och Palgamers som är andra varumärken inom samma grupp.

Grafisk profil - Logotyp - Printexpo

Printexpo

Logotyp till företag som trycker stora format

Printexpo producerar utskrifter och material till mässor och utställningar. Skriver ut i storformat som sedan levereras förpackat som rollups, mässmontrar eller annat som behöver synas bra. Jag gjorde en logotyp som skulle vara tydlig och färgglad.

Grafisk profil - Logotyp - Umberto Primo

Umberto Primo

Logotyp & grafisk profil till espressocafé

Ett espressohak som låg på Kungsgatan tidigare. Jag gjorde logotyp och grafisk profil som skulle andas något klassiskt och ståtligt, italienskt helt enkelt. Gjorde sig väldigt bra i bruna toner och fanns ett tag även som chokladbit till kaffet.

Grafisk profil - Logotyp - Finish Design

Finish Design

Logotyp till bygg & heminredningsföretag

Finish Design sysslar med att helrenovera hem på med design och teknik i åtanke. En skrivstilsbaserad logotyp kändes rätt och var enkel att applicera på diverse olika enheter.

Grafisk profil - Logotyp - Asisto

Asisto

Logotyp till företag som handlar i kontorsmöbler

Tillsammans med reklambyrån Björk tog jag fram en logotyp till Asisto som köper och säljer kontorsmöblemang. Då det handlar om att lösa problem för kunderna som kanske behöver byta ut möblerna i ett helt kontor blev det en logotyp som ska signalera rörelse, därav ett däcksliknande "O".

Grafisk profil - Logotyp - Passopp

Passopp

Logotyp & grafisk profil till hantverksföretag

Bygg & måleri är kärnan i vad Passopp sysslar med och vill man ha fler uppdrag i samma område är det smart att sätta upp en skylt så alla vet att det finns några man kan vända sig till. Så det blev en logotyp som känns lite som ett utrop i skyltform. At den är signalgrön gör heller ingen skada.

Grafisk profil - Logotyp - Kazoo

Kazoo

Grafisk formgivning av logotyp till webbyrå i Malmö

Kazoo var en Malmö-baserad webbyrå jag var inblandad i tillsammans med reklambyrån Sparr på 90-talet. Den blev senare en del av deras byrå. Grundtemat för den grafiska formen var att föra tankarna till 50-talsbilar och gamla kylskåp.

Grafisk profil - Logotyp - South Of Siberia

South Of Siberia

Grafiskt profilprogram till restaurang i Stockholm

Belönad med Dagens Nyheters Gulddraken för några år sedan, restaurangen alltså, inte logotypen. Jag tog fram den inför öppnandet när London W8 som bäst höll på att inreda lokalerna. Har sedan dess gjort lite andra arbeten åt dem, direktreklam, menyer och annat som hörde till.

Grafisk profil - Logotyp - Butiksassistans

Butiksassistans

Grafisk profil till bemanningsföretag

Butiksassistans bemannar dagaligvarubutiker, dvs mataffärer och sånt. Jag fick uppdraget att ta fram en grafisk profil och logotyp till dem som var enkel på alla möjliga sätt. Kanske inte världens mest originella lösning, har sett liknande logotyper på senare tid, men då var det unik i sin bransch.

Logotypförslag Starfights

Starfights Gym

Logotyp till klassiskt boxningsgym

Alternativ logotyp för Star Fights som ligger på Södermalm i Stockholm. Logotypen har bland annat prytt Paolo Robertos boxningsrock när han var aktiv i ringen. Kan med fördel tatueras om man vill ha något snyggt som håller länge. Eller som bonus i tuggummipaket?

Grafisk profil - Logotyp - Levén & Partner

Levén & Partner

Logotyp & grafisk profil till ekonomikonsulter

Enkel och ren logotyp till ett litet företag som sköter ekonomin åt andra företag. Önskemålet från kunden var att få en grafisk profil som kändes enkel och klassisk, och inte krånglade till det med symboler, så det blev en typograferad lösning som sedan produceras i boktryck på fint papper.

Grafisk profil - Logotyp - Strano

Strano

Logotyp till webbyrå i Stockholm

En annan webbyrå som har fått en logotyp. Var även inblandad i denna men denna gång i Stockholm som en sidoverksamhet med inriktning på mer mediala webbplatser. Strano tror jag betyder konstig på italienska så jag gjorde något som var lite så.

Logotyp - fotograf Philip Laurell

Philip Laurell

Design av logotyp till fotograf

En logotyp som denna inte går att säga så mycket om, den är orange och enkel. Kolla på hans webb för att se hans fina bilder istället: www.philiplaurell.com

Grafisk profil - Logotyp - Mandrillo Consulting

Mandrillo Consulting

Logotyp till datakonsultbolag

En konsult inom databranschen som håller på med väldigt omfattande datalösningar som jag knappt förstår själv, men en logotyp blev det ändå.

Grafisk profil - Logotyp - Ogopogo

Ogopogo

Förslag på logotyp till researrangör

Ett företag som erbjuder spännande och annorlunda resor ville ha en logotyp och här är mitt förslag. Ogopogo lär vara en slags mytomspunnet djur, lite i stil med Loch Ness-odjuret, så det fick bli en symbol som kändes lite odjur.

Grafisk profil - Logotyp - Bomben.se

Bomben.se

Logotyp & grafisk profil till webbplats

Klubbfixare, musikspelare och en väldigt stor och trogen skara på deras webbgemenskap. Bomben har funnits länge och här är deras logotyp. Hjälpte dem även med grafisk form för webbplatsen som innehåller lite av varje för musik och klubbintresserade.

Grafisk profil - Logotyp - Andreas Skivor

Andreas Skivor

Ny logotyp till klassisk skivbutik på Skånegatan

En gång i tiden var Andreas Skivor den bästa skivbutiken på Skånegatan i Stockholm. Numera driver Andreas en minst lika bra webbshop med ett grymt bra urval av film, musik, serier och böcker på adressen www.badlands.se. Jag hjälpte Andreas med en logotyp för webbshoppen som även utvecklades med min inblandning.

Grafisk profil - Logotyp - Adventures

Adventures Travel

Logotypförslag till resebyrå

Ett reseföretag som  erbjuder äventyrsresor av olika slag. Logotypen gjordes i flera varianter för att kunna appliceras på olika områden. En med en valstjärt och en annan med en björn.

Grafisk profil - Logotyp - Carl F Schilde

Carl F Schilde

Logotyp till herrmodebutik i Stockholm

För något år sedan låg denna butik i Sahlénhuset mitt i Stockholm och sålde herrmode. Jag fick i uppdrag att göra en logotyp som fungerade på lite olika skyltar och i marknadsmaterial. Så det blev något kvadratiskt.

Grafisk profil - Logotyp - Cellofon

Cellofon

Företagsnamn & grafisk profil för mobilshop

En numera avsomnad mobiltelefonshop som fanns på nätet. Jag var inblandad i det mesta kring denna och gjorde t ex den fina logotypen ovan. Tog även fram namnet som fortfarande är världens bästa namn på en telefonbutik som säljer mobiltelefoner.

Grafisk profil - Logotyp - Contender Gym

Contender Gym

Grafiskt profilprogram för boxningsgym

Ett boxningsgym som erbjuder bra lokaler för boxning, boxercise och annat inom träning och friskvård. Jag tog fram en grafisk profil baserat på en gammal boxningshjälte som fick pryda fönster, skyltar och marknadsmaterial.

 

Grafisk profil - Logotyp - Easylvania

Easylvania

Företagsnamn & grafisk profil till reklambyrå 

Min gamla reklambyrå som jag startade tillsammans med några kollegor från Blip-tiden. Tog fram ett namn som var unikt och en logotyp som kändes lite Schweiz och användes på alla möjliga sätt med olika dekor. Gillar fortfarande namnet även om det är lite väl krångligt att stava till ibland.

Grafisk profil - Logotyp - Galactic Ventures

Galactic Ventures

Företagsnamn & grafisk profil till investmentbolag

Jag har tagit fram ett passande namn tillsammans med logotyp och grafisk profil till Galactic Ventures som har ägarintressen i diverse olika företag.

Grafisk profil - Logotyp - Lycknis / Lychnis

Lycknis / Lychnis

Logotyp & grafisk profil, webbplats för studenter

Studentportal som började sin bana som boklåda för studenter på nätet. Numera riktar de sig fortfarande till studenter med allehanda erbjudanden från företag och liknande. Har även bytt stavning på namnet från Lychnis till Lycknis för att underlätta så studenterna hittar dem.

Grafisk profil - Logotyp - Reading Bird - Readingbird

Readingbird

Företagsnamn & logotyp för e-boksförlag

Namn och grafisk profil för Reading Bird som ger ut elektroniska böcker, även kallat e-books internationellt. Jag tog fram ett namn på företaget som passade verksamheten. Fåglar är flyttbara av naturen och om de läser vill de ha enkla böcker att ta med sig.

Grafisk profil - Logotyp - RightAway - Right Away

Right Away

Logotyp till bemanningsföretag

Right Away bemannar hotell och restauranger och behövde en tydligare logotyp, så det här blev resultatet. Väldigt snyggt när det broderas på kläder och annat som kan broderas.

Grafisk profil - Logotyp - Starfight Uganda

Starfight Uganda

Logotypförslag till boxningscenter i Uganda

En av tränarna på Starfights i Stockholm hade planer på att öppna upp ett motsvarande ställe i Uganda och jag hjälpte till med förslag på logotyp.

Grafisk profil - Logotyp - Webmaker

Webmaker

Produktnamn & logotyp till webbplatsbyggare

Egenutvecklat publiceringssystem under min tid på webbyrån Blip fick en logotyp och grafisk profil som ser ut såhär. Numera kallas det kanske Content Management System, men principen är densamma, dvs att enkelt kunna sköta webbplatser utan at behöva koda.

Stefan Tell - logotyp - fotografwebb.com

Fotografwebb.com

Logotyp till webbtjänst för fotografer

Fotografwebb är en tjänst jag tog fram tillsammans med ett par kollegor för några år sedan. Vitsen var att man som fotograf enkelt skulle kunna ha sin portfolio på nätet utan att det skulle behöva ta en massa tid eller vara krångligt. Kolla på www.fotografwebb.com om du är intresserad.

 

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Besök gärna min fotoblogg

Please visit my English photo blog

© Stefan Tell 2011

Rättigheterna till allt material på denna webbplats tillhör Stefan Tell och ingen annan.

Vill du använda något material, köpa bilder eller liknande? Hör gärna av dig.