Installera tidigare Adobe-version vid problem

Jag upptäckte precis nyligen hur smidigt det är med Adobes Creative Cloud när Lightroom eller Photoshop krånglar. Just CC har jag aldrig haft problem med, men senaste uppdateringen av Photoshop eller Lightroom Classic funkade inte som det skulle.

Det smarta med Creative Cloud nuförtiden är att man kan välja bland flera tidigare versioner. Förut var man tvungen att ladda ner en gammal installationsfil om den ens gick att hitta. Det är verkligen guld värt när saker inte funkar.

Såhär gör du

Öppna Creative Cloud, leta upp dina installerade program och klicka på de tre prickarna i menyn bredvid det program som strular.

Välj ”Andra versioner” från menyn och klicka där.

I mitt fall funkade tidigare versionen av Photoshop bra, men för att slippa krångla installerade jag även förra versionen av Lightroom samtidigt.

En föredömligt enkel process och det tog bara någon minut. Sen hoppas jag att det var något strul de har åtgärdat till nästa version med buggfixar släpps.

Helt plötsligt var det inte så jobbigt när en uppdatering inte funkar, programmet avinstallerar den version som inte funkar men behåller alla förinställningar jag hade gjort.

Det slår helt klart att behöva felsöka i timmar samtidigt som man behöver göra klart jobb.

1 Comment

  1. Sina Farhat 2022-06-15 at 14:26

    En sak som slagit mig kring uppgradering av arbets verktyg:

    Jag väntar hellre en stund att installera en större uppdatering av windows 10 för att förstå om det skulle orsaka avbrott i mitt arbete men är snabb på att installera en ny uppdatering på adobes program och jag använder lightroom classic så pass mycket att det skulle uppstå ett stort avbrott i mitt arbetsflöde om det skulle uppså en kritisk bugg!
    Så betyder det att jag litar hellre på att Adobe sköter sig och inte släpper skit uppdateringar än med Microsoft och deras windows 10 uppdateringar?

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *