Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Arkiverade uppdrag och annat smått och gott

stefan-tell_portrattStefan Tell heter jag, fotograf i Stockholm med fotostudio på Holländargatan 30 (nära t-bana Rådmansgatan). Jag fotograferar för företag, organisationer, stora som små, samt tidningar och bokförlag.

Kontakta mig för priser, bokning eller om du har några frågor, ring 0708-88 94 07 eller maila stefan@stefantell.se

Här har jag samlat bilder från olika fotograferingar som inte alltid hade en kund, eller som inte passade in på någon av de kategorier min portfolio har, eller som bara var tagna för skoj skull. Några av dem är bara helt enkelt arkiverade för att de kändes gamla men ändå var kul att ha kvar.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

portratt_makeup

Porträttfotografering med make-up-artist

Camilla som driver en hudvårdssalong kontaktade mig för att fotografera nya porträtt till hemsida och annan marknadsföring. Det är inte ofta man får chansen att fotografera någon som redan är sminkad på ett sätt som gör efterbehandlingen i Photoshop till ett minimum.

Porträttfotografering av personalen på Nytt Hems kontor med portabel fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering på plats hos fastighetsmäklare

Relativt nystartade fastighetsmäklaren Nytt Hem Stockholm kontaktade mig när de behövde personalbilder till deras hemsida och marknadsmaterial, och önskemålet var att fotograferingen skulle ske på plats i deras kontorslokaler. Så jag tog med min utrustning och satte upp en enkel fotostudio framför en av deras fondväggar med deras logotyp.

Fotografering av pressbilder på Kitty Crowther - Föreläsning på Kulturhuset 2010

Pressbilder av Kitty Crowther på Kulturhuset

Som en del av pristagarveckan 2010 höll Kitty Crowther en föreläsning på Kulturhuset under ledning av Johanna Lindbäck från Bokhora.se tillsammans med Ulla Rhedin. Evenemanget presenterades av Katti Hoflin och introduceras av Kennet Johansson.

2009 års pristagare av ALMA - Astrid Lindgren Memorial Award - Tamer Institute i Riksdagens bibliotek

Pressbilder för Astrid Lindgren Memorial Award

Fotografering för Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) som är världens största barn- och ungdomslitteraturpris. Prissumman är fem miljoner svenska kronor och delas ut årligen. Mitt uppdrag var att dokumentera och ta pressbilder under pristagarveckan 2009.

2009 års pristagare av ALMA - Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne - Tamer Institute på kulturhuset

Tamer Institute på Kulturhuset - ALMA-vinnare

I mitt uppdrag från ALMA som sköter allt kring och delar ut litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne var jag en kväll på Kulturhuset när 2009 års vinnare hade samtal om litteratur och barn på Västbanken och Gaza-remsan. Reslutatet blev pressbilder och bilder till webb m.m.

mountainbike_mtb_stefan-tell_marseille-13m

Mountainbikecyklister vid reklamfilminspelning

Sportfotografering av cyklister från en av cykelklubbarna i Marseille, Frankrike med höga hopp och downhill på reklamfilmsinspelning. Fotograferat för internetbyrån Dropit och deras kund Dometic. Bilderna används internationellt av Dometic för kataloger, webbplatser och bildarkivet.

Foto: Stefan Tell - Tony Ring i sin Ferrari på Spa i Belgien

Ferrari Challenge: Racingfotografering på Spa

Jag har följt med Tony och hans team på några olika tävlingar för att fotografera för teamet och sponsorerna. Denna gång var det den anrika banan Spa i Belgien som var målet. Under en och samma helg körs en hel radda tävlingar i olika klasser under namnet Ferrari Racing Days.

Foto: Stefan Tell - Cosplayfestival på Ung08

CosPlay-evenemang, Ung08

På Ung08-festivalen hålls årligen en Cosplay-tävling där alla ungdomar som vill kan ställa upp och tävla om vem som har klätt ut sig bäst till sin favoritfigur från böckerna, seriernas eller dataspelens värld. Jag var där på uppdrag av Bonnier Carlsen och deras community för mangaintresserade

Foto: Stefan Tell - Claes Månsson - Svea Update - Editor Media

Reportagefoto till kundtidningen Svea Update

På uppdrag av Editor Media fotograferade jag Claes Månsson på Advokatfirma Åberg & Co till en artikel i Svea Inkassos kundtidning Svea Update.

Foto: Stefan Tell - Utställning till bokmässan för BCmanga.se

Foton från Tokyo till bokmässan

Bonnier Carlsen behövde bilder till en utställning de skulle ha i sin monter på bokmässan i Göteborg. Jag hade varit i Tokyo tidigare och hade lite bilder som passade temat utmärkt.

Bröllopsfotografering i fotostudio, brudpar. Fotograf Stefan Tell

Bröllopsfotografering av brudpar i fotostudion

Bröllopsporträtt av några kompisar som gifte sig i Stockholm under sommaren, jag hade erbjudit mig att ta några enkla studioporträtt innan vigseln och fotograferade även under ceremonin i Vasakyrkan. Väldigt fina var de även om det blåste och småregnade lite under dagen.

Porträtt av min nyfödda son och hans mor på BB Stockholm

Fotografering av Viggos första dag & förlossning

Tre veckor för tidigt och lätt oförberedda åkte vi till BB Stockholm för att ta emot Viggo som såg ljuset för första gången. Som tur var kom kameran med i all panik och bland alla barnmorskor, förlossningsrum och skrik hann jag ta några bilder från en dag jag aldrig kommer att glömma.

Gravidporträtt i fotostudio

Några gravidporträtt tagna i min fotostudio

Bäst att dokumentera medan magen finns där. Snart blir det dags för barnfotografering igen. Fotograferade med en enkel ljussättning bestående av två blixtar, en softbox med raster samt en "softlight reflector".

Katarina (kidkat.com) i fotostudion

Snabb barnfotografering innan tålamodet tröt

Illustratören och numera även mamman Katarina tillsammans med sonen fick några fina svartvita porträtt. För att se ett urval hennes illustrationer, gör ett besök på www.kidkat.com

foto Stefan Tell - Surfsemester Lacanau Frankrike

Lite blandade bilder från Lacanau, Bilbao & Collioure

En del av sommaren gick åt till att med hjälp av UCPA försöka lära mig vågsurfa vilket var fantastiskt mycket svårare än väntat. Hann även med att besöka Bilbao (Spanien) och Collioure (Frankrike).

Kalenderfoto - Stefan Tell

Kalenderfotografering till bröllop på svensexa & möhippa

Inför Lucas och Carolinas bröllop hade anordnade vi en fotografering vid två olika tillfällen, en på svensexan och en på möhippan. Sen satte jag ihop de intet ont anande modellerna i olika miljöer under temat "Mr & Mrs Smith" som fick bli en liten present när den var producerad. Mycket retusch, mycket Photoshop och ett bra resultat.

Collioure - Frankrike - Stefan Tell

Semesterfoton från Collioure på franska sydkusten

Collioure är en skön liten hamnstad i Frankrike nära gränsen till Spanien på sydkusten där jag har varit några somrar. Här är några bilder från en av dessa sommarvistelser.

Kalender - fotografering - morgongåva

Morgongåva, kalenderfotografering inför bröllop

När Klara skulle gifta sig ville hon ge bort en kalender till sin blivande make David och här är några av bilderna som kom med i den. Det hela blev till slut en uppskattad morgongåva som fortfarande hänger på väggen.

Foto: Stefan Tell - Bröllopsfotografering med Klara & David

Bröllopsfotografering på Svartsö

Var ute i skärgården en fin helg på bröllop och dokumenterade när Klara och David gifte sig. Det blev till slut ett stort fotoalbum med utvalda bilder från ceremonin, förberedelserna och minglet efteråt.

m_stefan_tell_logotyp_dailydisco

Utkast på logotyp till ett musikprojekt

En av flera utkast på logotyp till ett musikprojekt som planerades av några storheter inom Stockholms musikvärld. Det var ganska länge sedan, men jag tyckte det var en fin logotyp så den får vara kvar. Kunde säkert ha blivit snygg om man präglade symbolen på trycksaker.

m_stefan_tell_skivsamling_nu-ikon

Idé, form och utveckling av skivsamlartjänst på nätet

Under tiden jag drev webbyrån Blip i Stockholm och Malmö utvecklade vi lite olika webbtjänster vid sidan om bara för att vi kunde, skivsamling.nu var en av dem. Kanske den mest populära. Tyvärr är den inte aktiv nu, men vad jag har hört finns det planer för att starta upp den igen, vilket såklart vore hur kul som helst. På sin tid var det en plats för alla som lade ner lite för mycket tid på sina skivsamlingar och skapade en mötesplats på nätet för dem.

Stefan Tell - Illustration - Mexican Standoff

Blandade okategoriserade teckningar

Lite olika saker jag har ritat men inte gjort så mycket mer med. Bara svartvitt och inte så genomarbetat. Kanske något att ta upp en vacker dag?

foto_ellinor_02_m

Porträttfoto till bröllopsgåva i studio

Ellinor ville ge bort en kalender till sin blivande make inför deras bröllop så jag fotograferade henne i studion med detta som resultat.

Foto: Stefan Tell - Personalporträtt - Swedtel - Ledningsgrupp

Porträttfotografering av ledningsgruppen

Telekombolaget Swedtel behövde porträttbilder på deras ledningsgrupp att använda i bildarkivet och som pressbilder, så vi gick upp på taket vid Globen och tog några med fin utsikt som bakgrund. Levererades både i färg och svartvitt för olika användningsområden.

Foto: Stefan Tell - SCA Design Centre

Porträttfotografering till webbpresentation

Reklambyrån Takete behövde bilder på personalen på SCA Design Centre som skulle användas i marknadsmaterial och till en webbpresentation av deras verksamhet och tjänster. Jag hyrde en fotostudio i Linköping och fotograferade dem där.

Foto: Stefan Tell - Ipsos - personalfoto - porträtt

Personalporträtt för undersökningsföretag

Jag arbetar löpande med Ipsos personalporträtt så när en ny person anställs bokas en tid för fotografering in vilket gör att de alltid har aktuella personalfotografier att använda på deras webbplats och till bildbanken med jämn kvalité och konsekvent ljussättning.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Besök gärna min fotoblogg

Please visit my English photo blog

© Stefan Tell 2011

Rättigheterna till allt material på denna webbplats tillhör Stefan Tell och ingen annan.

Vill du använda något material, köpa bilder eller liknande? Hör gärna av dig.