Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Porträttfotografering, i fotostudio eller på ert företag

stefan-tell_portrattStefan Tell heter jag, fotograf i Stockholm med fotostudio på Holländargatan 30 (nära t-bana Rådmansgatan). Jag fotograferar för företag, organisationer, stora som små, samt tidningar och bokförlag.

Kontakta mig för priser, bokning eller om du har några frågor, ring 0708-88 94 07 eller maila stefan@stefantell.se

Jag fotograferar porträtt på plats hos er eller i min fotostudio på Holländargatan 30 nära t-bana Rådmansgatan och på gångavstånd från Odenplan i Stockholm. Behöver ni nya bilder på er personal, VD eller styrelse till bildbanken? Bra porträtt till årsredovisningen, CV eller i företagets pressarkiv.

Hör gärna av dig för en kostnadsuppskattning & bokning.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Louise Hoffsten, porträttfotografering av pressbilder i fotostudio. Fotograf Stefan Tell 2011Louise Hoffsten, studioporträtt till bokförlag

Sångerskan Louise Hoffsten besökte min fotostudio då Bonnierförlagen behövde några nya porträtt att använda som pressbilder i deras bildbank till en ny bok där hon sjunger på den medföljande skivan. En otroligt trevlig och avslappnad kändis kan jag meddela.

Henrik Pontén, porträttfotografering av pressbilder för Antipiratbyrån. Fotograf Stefan Tell

Pressbilder av Henrik Pontén, Antipiratbyrån

Henrik som arbetar som ansvarig jurist på Antipiratbyrån behövde nya porträttbilder att använda som pressbilder i deras bildbank och kontaktade mig för en porträttfotografering i min fotostudio. Enligt Wikipedia ska han vara bra på fäktas, men vi höll oss till vanliga porträtt.

Personalporträtt i svartvitt

Personalporträtt i svartvitt

Bemannings-, och rekryteringsföretaget Amendo behövde nya personalbilder att använda på hemsidan, till bildarkivet och som pressbilder och samlade personalen för fotografering i min fotostudio vid tre olika tillfällen som passade allas schema. Här är resultatet

Fotografering av pressbild på produktionsledare

Studiofotografering av pressbilder för produktionsledare

Nystartade produktionsledarföretaget Production Aid med Elin Hamberg och Emma Hammer behövde några gruppbilder och porträtt att använda som pressbilder och kontaktade mig. Resultatet blir några svartvita bilder i studiomiljö som blev väldigt enkla och fina

Porträttfotografering i fotostudio till konsultprofiler

Studioporträtt till konsultprofiler

Porträttfotografering för konsultföretaget Adaptit till deras marknadsföring och konsultprofiler. Fotograferat i min fotostudio som halvkroppsporträtt, sedan levererat i både färg och svartvitt som både halvkropp-, och ansiktsporträtt i några olika storlekar.

Tor Svae - porträttfotografering av ansiktsporträtt och halvkroppsporträtt i fotostudio. Svartvitt

Porträttfotografering av Tor Svae, konstnär & scenograf

Tor Svae är en mångsysslare kan man säga, konstnär och scenograf som målat kranar som giraffer på Beckholmsvarvet, byggt lekplats för Mulle Meck, gjort massor med utställningar på Junibacken och mycket annat. Jag fotograferade honom i min lilla fotostudio.

Porträttfotografering med portabel fotostudio hos Poolia

Porträttfotografering på plats hos Poolia

På uppdrag av DM-byrån Smicker fotograferade jag 51 personer ur Poolias personal i Stockholm på deras kontor där jag satte upp en tillfällig, portabel fotostudio, fotograferade alla medarbetarna mot vit bakgrund och monterade sedan porträtten mot olika bakgrunder.

Porträttfotografering i fotostudio för annonskampanj

Porträttfotografering för annonskampanj

För reklambyrån BKC Sthlms räkning och deras kund Amendo fotograferade jag sju stycken av medarbetarna på Amendo för ett antal helsidor och uppslag i Veckans Affärer. Amendo är ett företag som sysslar med bemanning och rekrytering inom bl a bank, finans & försäkring.

Porträttfotografering av personalen på PRI i fotostudioPersonalporträtt till hemsida, intranät & bildbank

På uppdrag av reklambyrån BKC Sthlm fotograferade jag medarbetarna på pensionsföretaget PRI till deras nya hemsida och för övrigt material. Personalen bokades in enligt ett lämpligt tidsschema och fotograferades i min fotostudio. Vissa är alltid enkla att fotografera och några behöver coachas.

foto Stefan Tell - Porträtt av Bertil GuvePorträttfotografering i fotostudio

Träffade Bertil först då jag skulle ta ett porträtt till en artikel som numera finns på Avanzas webbtjänst Placera.nu som är skriven av Ingrid Kindahl på Editor Media). Senare tog jag några porträttbilder till hans egen verksamhet i studion.

Porträttfotografering i Stockholm för Bonnierförlagens marknadsavdelningPersonalporträttfotografering

Bonnierförlagen har slagit samman ett antal av deras bokförlags marknadsavdelningar och arbetar gemensamt i samma lokaler vilket gjorde att de behövde nya personalporträtt till hemsida och tryckt material. De anlitade mig och jag satte upp en enklare fotostudio.

Porträttfotografering av medlemmar i ALMA-juryn. Stefan Casta. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering av ALMA-juryn

ALMA är organisationen bakom Litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne, och sitter tillsammans med Statens Kulturråd. Jag har tidigare fotograferat under deras pristagarvecka men här gällde det att få fram pressbilder på jurymedlemmarna, så det blev en porträttfotografering på plats i deras lokaler med en portabel fotostudio.

Porträttfotografering av coach Sören Holm, hårt ljus i fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering av coach Sören Holm

Coachen Sören Holm som driver Mastercoach har jag arbetat med tidigare och bl a gjort webbplats och grafisk profil för, men aldrig tidigare fotograferat. Så när han behövde nya porträttbilder som skulle kännas lite mer "business" kontaktade han mig.

Personalfotografering för konsultbolag inom pharma och teknik för deras konsultprofiler. Fotograferat i fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Personalfotografering av konsultföretag

IWise är ett konsultbolag som främst har sin spetskompetens inom teknik och pharma, dvs mycket för läkemedelsbolag. Deras konsulter behöver presenteras på ett snygg och bra sätt, så de kontaktade mig för en porträttfotografering där jag fotograferade ett tiotal konsulter i min fotostudio och leverererade porträttbilder de kan använda i sina konsultprofiler.

Porträttfotografering av personalen på konsultföretaget Rumbline i fotostudio

Porträttfotografering för konsultprofiler

IT-konsultföretaget Rumbline hyr ut väldigt kompetent personal till olika företag som behöver styra upp IT-projekt och annat. I den världen är konsultprofilen en väldigt viktig faktor när kunderna väljer vilka konsulter de ska hyra in, så ett bra porträtt underlättar betydligt.

Stina Wirsén, porträttfotografering av tecknare/illustratör i fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträttbild av Stina Wirsén

Magasinet Femina kontaktade mig och behövde en bild för en artikel i tidningen, de hade redan sett en bild jag hade tagit för Bonnier Carlsens räkning och köpte loss den för användning i vårnumret. En bild som har några år på nacken men som jag fortfarande gillar skarpt.

Porträttfotografering av personalen på Nytt Hems kontor med portabel fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering på plats hos fastighetsmäklare

Relativt nystartade fastighetsmäklaren Nytt Hem Stockholm kontaktade mig när de behövde personalbilder till deras hemsida och marknadsmaterial, och önskemålet var att fotograferingen skulle ske på plats i deras kontorslokaler. Så jag tog med min utrustning och satte upp en enkel fotostudio framför en av deras fondväggar.

Porträttfotografering i fotostudio med marknadsstrateg Olof Eriksson. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering i fotostudio

Saxat från Property Peoples hemsida; "Olof Eriksson är marknadsstrateg med livslång erfarenhet från marknadskommunikation och försäljning i flera branscher, 15 år med affärsutveckling och marknadskommunikation i fastighetsbranschen."

Foto: Stefan Tell - Ramon Malave, Svenska Karatelandslaget

Sportfotografering av tidigare guldmedaljör 

Ramon behövde några bilder till marknadsföringen av hans nya karateverksamhet, ett träningscenter på Luntmakargatan i Stockholm, och här är några av bilderna. Tagna medan svenska karatelandslaget tränade.

Porträttfotografering av skådespelerskan Violetta Barsotti Stephan till hennes portfolio. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering av skådespelerska

Skådespelare eller skådespelerska, jag vet aldrig vad man ska säga. Men Violetta håller i alla fall med skådespeleri och då behövs bra porträttbilder till sin portfolio för att filmproducenter och andra ska kunna hitta. Aktuell med en apoteks-reklamfilm och senare julkalendern.

Porträttfotografering av copywriter David Lynch i fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering av kollegor

Property People är ett företag som är en del av reklambyrån BKC Sthlm, de håller på med "place branding" och jag har mitt kontor i deras lokaler. När de behövde porträttbilder var det enkelt att be mig ta några bilder, och här är de fantastiska resultaten.

Porträttfotografering av klassiskt "business"-porträtt mot vit bakgrund i fotostudio för fastighetsmäklare

Porträttfotografering av fastighetsmäklare

Fastighetsmäklaren och tidigare inredningsentreprenören Stefan Berggren kontaktade mig för att få några porträtt tagna att använda i hans mäklarmaterial. Efter en kort session i min fotostudio beställde han ett antal bilder som nu finns på visitkort och prospekt.

Porträttfotografering i fotostudio för Första AP-fonden. Fotograf Stefan Tell

Porträttfotografering av chefsstrateg

Andrejs Landsmanis är chef för strategisk tillgångsallokering på Första AP-fonden och kontaktade mig när han snabbt behövde porträttbilder. Fotograferingen och förberedelserna gick fort och några timmar senare hade han fått ett par bilder levererade klara att använda.

Personalfotografering, porträtt av medarbetare på ACAD

Porträttfotografering med akustikexperter

Akustikföretaget (bullerexperterna) ACAD expanderar och behövde komplettera den personalfotografering som jag gjorde åt dem 2008. De två nyanställda fotograferades med samma ljussättning så att det skulle passa in på hemsidan och i presentationsmaterial.

Porträttfotografering av personalen på bokförlaget Berghs

Porträttfotografering, medarbetare på bokförlag

Nära Odenplan finns Berghs Förlag som är ett litet oberoende bokförlag som bl a ger ut böckerna om Grodan och även lite allt möjligt annat. De kontaktade mig för en porträttfotografering av deras medarbetare att använda i pressmaterial och på hemsidan.

Porträttfotografering på Gransegel, porträtt av segelmakare

Porträttfotografering av svenska segelmakare

Via en kompis med stort seglarintresse och en väldigt rolig SeaOn-trimaran kom jag i kontakt med Gransegel som är ett litet men otroligt kompetent segelmakeri som gärna ville ha bra porträttbilder på deras personal tagna i loftet (där de syr sina segel) utanför Stockholm.

Porträttfotografering i fotostudio, Katarina Weiner Thordarson som driver företaget Weiner T

Porträttfotografering av ledarskapsutvecklare

Katarina driver företaget Weiner-T som gör utbildningar, kurser och uppdrag på beställning till arbets- och ledningsgrupper samt är kursanordnare av UGL kurser. Porträttfotograferingen gjordes i min fotostudio och togs med lite olika kläder för att ha varianter att välja mellan.

Porträttfotografering av Stockholmsbaserat sökoptimeringsföretag

Porträttfotografering i fotostudio

Search Integration är ett företag som hjälper andra företag att bli bättre på sökmotorsmarknadsföring. När de letade efter en porträttfotograf som kunde ta bra bilder av deras medarbetare hittade de mig med hjälp av en sökmotor. Såklart.

Porträttfotografering av VD, delägare och personalen på ACADVD-porträtt, delägare och medarbetare

Nära Odenplan finns Berghs Förlag som är ett litet oberoende bokförlag som bl a ger ut böckerna om Grodan och även lite allt möjligt annat. De kontaktade mig för en porträttfotografering av deras medarbetare att använda i pressmaterial och på hemsidan.

Foto: Stefan Tell - Kören Voces Nordicae

Fotografering av press & marknadsföringsbilder

Lone Larsen med kören Voces Nordicae ute på Kastellholmen för en fotografering till deras webbplats, pressbilder och övrigt marknadsmaterial.

Porträttfotografering av personalen på advokatfirman Åberg & Co

Porträttfotografering av personal

Fotografering av medarbetare & delägare på en advokatfirma i centrala Stockholm. Jag hade redan fotograferat en av delägarna, Claes Månsson, till en tidningsartikel så kontakten var redan upparbetad vilket alltid gör det enklare. Fotografering sker på plats hos dem.

Foto: Stefan Tell -  Porträtt av Eva Rusz & Ramon Malave

Porträttfotografering av två profiler

Några porträtt för ett samarbetsprojekt Ramon och Eva hade för något år sedan. Ramon har tidigare varit guldmedaljör i karate, och Eva figurerar i olika tidningar och har även skrivit böcker.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Besök gärna min fotoblogg

Please visit my English photo blog

© Stefan Tell 2011

Rättigheterna till allt material på denna webbplats tillhör Stefan Tell och ingen annan.

Vill du använda något material, köpa bilder eller liknande? Hör gärna av dig.