Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Författarporträtt och fotografering för bokförlag

stefan-tell_portrattStefan Tell heter jag, fotograf i Stockholm med fotostudio på Holländargatan 30 (nära t-bana Rådmansgatan). Jag fotograferar för företag, organisationer, stora som små, samt tidningar och bokförlag.

Kontakta mig för priser, bokning eller om du har några frågor, ring 0708-88 94 07 eller maila stefan@stefantell.se

Jag fotograferar författarporträtt av författare, illustratörer & andra upphovsmän till bokförlag som behöver bra porträttbilder till bokomslag, säljmaterial, pressbilder eller bildbank. Fotografering kan ske i miljö, hos er eller i min fotostudio. Alla bilder levereras retuscherade och klara att användas, i de format ni önskar.

Hör gärna av dig för en kostnadsuppskattning & bokning.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Porträtt av illustratör Jessica Eldenstjärna för BonnierförlagenJessica Eldenstjärna, porträtt av illustratör

Fotografering av illustratören Jessica Eldenstjärna för Bonnierförlagen, mestadels fotograferat i fotostudio, men vi försökte även ta några bilder utomhus en regning dag. En otroligt duktig illustratör får jag också passa på att tillägga.

Ulf Stark (liten tumnagel). Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av Ulf Stark

Resultatet av en porträttfotografering för Berghs Förlag av författaren Ulf Stark i samband med utgivningen av boken "Pojken, flickan och muren" han gjort tillsammans med Anna Höglund, som ges ut samtidigt på arabiska av Dar-al-Muna.

Ulf Stark & Anna Höglund (liten bild)Ulf Stark & Anna Höglund, pressbilder

Porträttfotografering av författaren Ulf Stark och illustratören Anna Höglund till markadsföring av deras bok "Pojken, flickan och muren" som ges ut av Berghs Förlag och även på arabiska av Dar-al-Muna.

Kitty Crowther, fotografering av ALMA-pristagaren på Junibacken 2010

Fotografering av Kitty Crowther på Junibacken

2010 års vinnare av litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne (ALMA - Astrid LIndgren Memorial Award), Kitty Crowther besökte Junibacken i Stockholm och några av Astrids släktningar. Mitt uppdrag från Statens Kulturråd/ALMA var att fotografera pressbilder.

Marika Hedin - Författarporträtt  på Vasamuseet. 2010. Fotograf Stefan Tell

Marika Hedin, författarporträtt på Vasamuseum

Marika är chef på Vasamuseet i Stockholm och Bonnierförlagen behövde ett författarporträtt på henne för en kommande bok som hon är delaktig i. Jag tog med några blixtar och fotograferade henne på plats framför det gigantiska regalskeppet i ett stort och mörkt rum.

Martin Widmark. Författarporträtt. Porträttfotografering i fotostudio av barnboksförfattaren till Bonnierförlagen. Fotograf Stefan Tell

Martin Widmark, fotografering av nytt författarporträtt

En av Sveriges mest produktiva barn och ungdomsboksförfattare kom till min fotostudio en dag för att ta några nya författarporträtt med anledning av hans samarbete med illustratören Henrik Tamm (som jag såklart också fotograferade).

Åsa Karsin - författarporträtt för Norstedts/Rabén & Sjögren

Fotografering av författarporträtt med Åsa Karsin

Rabén & Sjögren, bokförlaget, behövde nya författarporträtt och pressbilder på barnboksförfattaren (och ibland även illustratören) Åsa Karsin. Vi blandade studioporträtt med några utomhusporträtt i en närliggande park för att ha lite att välja från.

Henrik Tamm. Porträttfotografering av pressbild till bokförlag. Fotograf Stefan Tell

Fotografering av pressbild på illustratör Henrik Tamm

Henrik Tamm illustrerar en kommande bokserie som författaren Martin Widmark har skrivit, men när han inte gör det är han en oerhört erfaren kille i Hollywood med inblandning i storproduktioner som Shrek, Hajar som hajar och mycket mer.

Christina Wahlden, författarporträtt för Norstedts/Rabén & Sjögren. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av Christina Wahldén

Journalisten och författaren Christina Wahldén behövde nya författarporträtt för hennes till hennes bokförlag och jag mötte henne en dag på Centralen där vi fotograferade lite där det fanns bra och intressanta miljöer. Stora stora fönster fungerar alltid bra för porträtt.

Helene Arkhem, författarporträtt 2010. Fotograf Stefan Tell

Helene Arkhem, fotografering av författarporträtt

Helene arbetar till vardags på tidningen/magazinet Kattis & Co, men har nu även givit sig in på barnboksmarknaden med några kommande böcker. Vi blandade studioporträtt med några utomhusporträtt i solnedgången för att få en bra blandning på författarporträtten.

Martin Widmark & Henrik Tamm - porträttfotografering i fotostudio för bokförlag. Fotograf Stefan Tell

Martin Widmark & Henrik Tamm, fotografering av duo

Nya radarparet Martin & Henrik har gjort några böcker ihop, Martin skriver och Henrik illustrerar. Bonnier Carlsen behövde förutom författarporträtt och pressbilder på herrarna även en gruppbild på dem tillsammans för att visa hur glada de var. Och det var de också.

Ann-Helen Laestadius - porträttfotografering i fotostudio för pressbild/författarporträtt till bokförlag

Författarporträttfotografering med Ann-Helen Laestadius

Ann-Helen är född i Kiruna med samiskt ursprung debuterade med "Sms från Soppero" (som snart ska bli film) och är nu aktuell med uppföljaren "Hej vacker". Bokförlaget Rabén & Sjögren behövde nya författarporträtt för detta så jag tog några i fotostudion och utomhus.

Judith Drews - porträttfotografering med tysk illustratör

Fotografering av pressbilder till tysk illustratör

Medlem i tyska illustratörsföreningen IO som jag träffade i samband med utdelningen av Astrid Lindgrens Minnespris och fotograferade på Skeppsholmen när vi ändå var där. En otroligt duktig tysk illustratör och designer, gör mycket olika saker och allt väldigt bra.

Porträttfotografering med Magda Korotynska

Magda Korotynska, fotografering av illustratör

Vinnare av Ture Sventon-priset Temmelburken 2001 för "Konstapel Katt kräver kakor" tillsammans med Carl Johan de Geer, nu aktuell med återutgivningen av denna bok. Illustrerar annars till tidningar och annat, samt för Nationalnyckeln.

Porträttfotografering av illustratör och tecknare Kim W Andersson för bokförlaget Bonnier Carlsen. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av tecknaren Kim W Andersson

Serieskaparen Kim W Andersson är alltid aktuell med bland annat sina egna serier Puppy Love och Love Hurts, men nu har han även illustrerat Spindelbarnen som bokförlaget Bonnier Carlsen ger ut och då behövdes ett författarporträtt som jag fotograferade i min lilla fotostudio.

Fotografering av författarporträtt, Pia Hagmar

Författarporträtt av Pia Hagmar

Fotografering av nytt författarporträtt med hästboksförfattaren Pia Hagmar på en vacker gård i Frändefors samtidigt som jag fotograferade bokomslag till tre av hennes böcker som skulle ges ut på nytt med nya, fina omslag.

Porträttfotografering av författarporträtt, debuterande författare Anna Ehring i fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av Anna Ehring, debuterande författare

Anna Ehring debuterar snart med boken Syltmackor & Oturslivet, men har skrivit en massa innan dess och även varit skådespelare. Har en ödla hemma.

Porträttfotografering med tecknaren, illustratören och konstnären Mattias Olsson för Bonnierförlagen. Fotograf Stefan Tell

Porträtt av Mattias Olsson, illustratör och konstnär

En mångsysslande kille som ritar och illustrerar åt bokförlag och organisationer samtidigt som han är konstnär och har utställningar.

Porträttfotografering med illustratör Sarah Sheppard i min fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Porträtt av Sarah Sheppard, illustratör

Svensk illustratör som tidigare var i reklambranschen men på senare år har illustrerat barnböcker med dinosaurier i, och nu senast, en bok om bilar tillsammans med Ulf Nilsson.

Ulf Nilsson, barnboksförfattare. Porträttfotografering av författarporträtt i fotostudio för bokförlag

Författarporträtt av barnboksförfattaren Ulf Nilsson

Svensk barnboksförfattare som även skriver ungdomsböcker och hittar på en massa andra saker, t ex gillar att bli fotograferad. Är för det mesta aktuell med någon bok, antingen om döden på något sätt eller om maskiner eller om en liten mus.

Barnboksförfattaren Ulf Nilsson & illustratör Sarah Sheppard. Porträttfotografering till bokförlag

Porträtt av Sarah Sheppard och Ulf Nilsson

Gruppbild på Sarah och Ulf inför deras bok om bilar och maskiner av olika slag. Av någon anledning valde de båda att ha på sig det svartaste de kunde när vi skulle fotografera dem ihop i min lilla fotostudio, men som tur var hade de med sig färgglada leksaksbilar.

Författarporträtt av författaren, tecknaren och illustratören Johan Unenge, för Bonnierförlagen. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av tecknaren & illustratören Johan Unenge

Tecknaren som även skriver böcker eller gör storyboards. Johan har jag fotograferat tidigare tillsammans med kollegan Måns som han gör en massa böcker med, och vi har även gjort en kalender ihop för Bonnier Carlsen där ha ritade och jag fotograferade.

Porträttfotografering av författarporträtt med Gudrun Wessnert i min lilla fotostudio. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av Gudrun Wessnert

Författare och museilärare som skrivit en väldig massa böcker, många med något slags historiskt tema och kommer snart ut med en ny bok som illustrerats av Kim W. Andersson.

Författarporträtt, Kajsa Gordan. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt av Kajsa Gordan

Författare som är aktuell med bok två (Mod & Fritt Fall) av en trilogi på Berghs förlag. Den första boken i serien, Kärlek & Dynamit, kom ut 2008. Kajsa har en bakgrund som reporter, sketchmakare, manusskrivare m.m. på Sveriges Radio & television, framför allt barn och ungdomsredaktionerna.

Författarporträtt av Sven Nordqvist. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Sven Nordqvist

Bokförlaget Bonnier Carlsen behövde nya pressbilder och författarporträtt på illustratören och författaren Sven Nordqvist, känd för sina böcker om Pettson & Findus samt serien om Mamma Mu. Bilderna kommer användas i höstkatalogen för 2009 och även i övrigt pressmaterial. Fotograferade även Sven tillsammans med debuterande författaren Peter Ekberg.

Författarporträtt av Annika Thor och Per Thor. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Annika Thor och Per Thor

Författaren Annika Thor har nu fått med sin make Per Thor på författarbanan och de kommer tillsammans ut med en gemensam bok under 2009. För detta behövde bokförlaget Bonnier Carlsen nya bilder för marknadsföring och pressutskick samt material till höstkatalogen för 2009. Fotograferades tillsammans och separat i min fotostudio.

Porträttfotografering, författarporträtt Hedvig Andersson. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Hedvig Andersson

Debuterande författaren Hedvig Andersson kommer snart ut med en bok på Bonnier Carlsen och bokförlaget behövde därför nya, fina författarporträtt. Resultatet av porträttfotograferingen blev några bilder som kommer användas i marknadsföringen av boken tillsammans med några mer klassiska författarporträtt i svartvitt.

Författarporträtt av Peter Ekberg. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Peter Ekberg

Filosofen och numera även författaren Peter Ekberg kommer ut med en ny bok under 2009 tillsammans med tecknaren/illustratören Sven Nordqvist. Resultatet blev ett par gruppbilder som kommer användas i höstkatalogen samt några mer klassiska författarporträtt i svartvitt.

Porträttfotografering: Författarporträtt för Bonnier. Jonna Björnstjerna. Fotograf Stefan Tell

Porträttfoto, illustratör Jonna Björnstjerna

Illustratör med någon slags förkärlek för kaniner och skräck. Debuterade med "Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen" och ska nu följa upp den med en där Fru Skräck ska få vara med. Bilden togs på bokförlaget i deras kök en mulen dag men med stora fönster och fint ljus blev det bra till slut.

Porträttfotografering: Författarporträtt för Bonnier. Jessica Schiefauer. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Jessica Schiefauer

Författarinna som debuterar 2009 på Bonnier Carlsen med romanen "Om du var jag". Fotograferad i min fotostudio till Bonnier Carlsens vårkatalog där hon presenteras tillsammans med Marta Söderberg.

m_sven-nordqvist_peter-ekberg

Författarporträtt Sven Nordqvist & Peter Ekberg

Gruppbild till Bonnier Carlsens höstkatalog för 2009 med illustratören/tecknaren Sven Nordqvist och debuterande författaren Peter Ekberg för deras gemensamma bok som kommer ut framöver. En bok inriktad på filosofi är målet vad jag förstod. Låter intressant.

Porträttfotografering: Författarporträtt för Bonnier. Erika Wilson Eklund. Fotograf Stefan Tell

Porträtt av illustratör Erika Eklund

Illustratör med en diger lista böcker hon har varit med och skapat. Under 2009 kommer två böcker om Märta med ett häst-tema. Besök hennes vanliga hemsida för fler exempel på det hon har gjort, vilket är rätt mycket. Fotograferad i min fotostudio där vi satsade på en lugn bild med hårt ljus som passade bra.

Porträttfotografering: Författarporträtt för Bonnier. Malin Isaksson. Fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Malin Isaksson

Saxat från hennes presentation på Bonnier Carlsen.se. "Jag är uppvuxen och bosatt i Stockholm. Jag har sedan debuten 95 arbetat med skrivande och litteratur. Både som författare och skrivpedagog." Fotograferad i min lilla fotostudio och i parken ovanför mitt kontor en mulen dag (det är ofta mulet).

Porträttfotografering av Sofia och Peter Bergting

Författare och tecknare, Sofia & Peter Bergting 

Studiofotografering med paret Bergting för bokförlaget Bonnier Carlsen med anledning av deras samarbetsprojekt där han ritar och hon skriver. Klicka på bilden för att se fler bilder från samma serie bilder.

Författarporträtt Ulf Nilsson av fotograf Stefan Tell

Författarporträtt Ulf Nilsson

Författarporträtt av Ulf Nilsson till Informationsförlagets skolmaterial i samarbete med Svenskt Näringsliv.

Bonnier Carlsen - Jan Lööf, Mati Lepp, Filippa Widlund - katalogfoto

Jan Lööf, Mati Lepp & Filippa Widlund 

Jan Lööf ligger bakom böckerna om Skrot-Nisse och Felix, Mati Lepp är illustratör och har bl a tecknat Viggo-böckerna samt Filippa Widlund som t ex har tecknat "Det brinner på zoo". 

m_stina-wirsén

Porträttfotografering med Stina Wirsén 

Har även gjort "Vem"-böckerna med Carin Wirsén och böckerna om "Rut och Knut". Se mer av hennes alster på www.stinawirsen.com

m_douglas-foley

Författarporträtt Douglas Foley

Porträttfoto av denna brittisk-svenska författare till Bonnier Carlsen.

m_martin-widmark_petter-lidbeck

Martin Widmark & Petter Lidbeck

Författarduon bakom "Tvättade pengar" och "Lyckans hjul".

m_mati-lepp

Mati Lepp

Läs mer på Bonnier Carlsens webbplats.

m_johan-unenge_mans-gahrton

Johan Unenge & Måns Gahrton

Parbild till en av Bonnier Carlsens kataloger.

Länk till Johan Unenges hemsida: www.johanunenge.com

Länk till Bonnier Carlsen presentations av Måns Gahrton

m_hans-carstensen

Författarporträtt Hans Carstensen

Läs mer på www.hanscarstensen.se

m_martin-widmark_helena-willis

Martin Widmark & Helena Willis

Hemsida för LasseMajas Detektivbyrå: www.lassemaja.net

m_jan-loof

Illustratör Jan Lööf

Läs mer om Jan Lööf.

m_annika-wennstrom_douglas-foley

Annika Wennström & Douglas Foley

Porträtt till katalog för Bonnier Carlsen

m_johan-unenge

Tecknare & författare Johan Unenge

Länk till Johan Unenges hemsida: www.johanunenge.com

m_helena-bross_magnus-ljunggren

Helena Bross & Magnus Ljunggren

Läs mer om Helena Bross på hennes egen hemsida.

Länk till Magnus Ljunggrens webb.

m_calle-marthin_jonathan-lindstrom

Calle Marthin & Jonathan Lindström

Länk till webbplats för Smarta Fakta.

m_lena-victorin

Författarporträtt Lena Victorin

Läs pressmeddelandet för boken här...

m_henrik-larsson

Författarporträtt Henrik Larsson

Läs om första delen (Krigarhjärta) i hans trilogi här...

m_denise-rudberg_peter-barlach

Författarporträtt Denise Rudberg & Peter Barlach

Denise Rudberg har en egen hemsida här: www.deniserudberg.se

Peter Barlach hittar du mer om på hans hemsida: www.peterbarlach.se

m_helena-bross

Författarporträtt Helena Bross

Läs mer om Helena Bross på hennes egen hemsida.

m_martin-widmark

Martin Widmark

Läs mer om Martin Widmark på hans webbplats: www.martinwidmark.se

m_peter-barlach

Författarporträtt Peter Barlach

Läs mer om Peter Barlach på hans blogg: peterbarlach.blogspot.com

Daniel Möllberg. Foto: Stefan Tell

Författarporträtt Daniel Möllberg

Debuterade med "Pappadagar i Råttans år".

Stina Wirsén & Ulf Stark. Foto: Stefan Tell

Stina Wirsén & Ulf Stark

Fotografering till Bonnier Carlsens katalog 2007.

Läs mer om Ulf Stark på Bonnier Carlsens webb.

 

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Besök gärna min fotoblogg

Please visit my English photo blog

© Stefan Tell 2011

Rättigheterna till allt material på denna webbplats tillhör Stefan Tell och ingen annan.

Vill du använda något material, köpa bilder eller liknande? Hör gärna av dig.