Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Reportagefotografering, reklam och verksamhetsfotografering

stefan-tell_portrattStefan Tell heter jag, fotograf i Stockholm med fotostudio på Holländargatan 30 (nära t-bana Rådmansgatan). Jag fotograferar för företag, organisationer, stora som små, samt tidningar och bokförlag.

Kontakta mig för priser, bokning eller om du har några frågor, ring 0708-88 94 07 eller maila stefan@stefantell.se

Jag fotograferar till reportage, till företagets bildbank eller till en specifik reklamkampanj eller webbplats. Bildbyråbilder är ett bra komplement i många fall, men om ni som företag vill visa upp er verksamhet på riktigt brukar det vara smartare att anlita en fotograf för att få bilder som bara ni använder.

Hör gärna av dig för en kostnadsuppskattning & bokning.

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Fotografering till reportage/artikel i tidningen Professionellt Styrelsearbete av Christel Wiman. Fotograf Stefan Tell

Christel Wiman, fotografering till artikel i medlemstidning

Den tidigare VD:n för Stockholms Hamn som numera är chef på KFS skulle porträtteras i Styrelseakademiens tidning Professionellt Styrelsearbete, så jag skickades till Slussen för att ta några porträtt en väldigt mulen dag. Men det blir fint ändå.

m_foto-sodra-djursjukhuset

Fotoreportage på Södra Djursjukhuset

Tidningen Veterinärmagazinet skulle intervjua den nya och gamla ägaren till Södra Djursjukhuset till en artikel om försäljningen och ville gärna ha med en fotograf för att få lite bra bilder till all text. Det blev mer glada herrar än djur på bild, men det var nog meningen.

Pia Gideon, styrelseproffs. Porträttfotografering till tidningsomslag. Fotograf Stefan Tell

Porträtt av styrelseproffs till medlemstidning

Pia Gideon har tidigare varit chef på Ericsson men arbetar nu som konsult och styrelseproffs. Hennes bild skulle pryda omslaget till Styrelseakademiens medlemstidning Professionellt Styrelsearbete och jag fick äran att ta några bilder på henne.

Reportagefotografering till tidningen Professionellt Styrelsearbete på hustak i Stockholm. Fotograf Stefan Tell

Fotografering till reportage på hustak i city

Av medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete som ges ut av Styrelseakademien fick jag i uppdrag att fotografera en herre som arbetar på Hallvarsson & Halvarsson. Deras kontor där vi fotograferade alla bilder har en fantastisk terrass med utsikt över Sergels torg m.m.

Reportagefotografering med försäkringsmäklare för Veterinärmagaziet. Fotograf Stefan Tell

Reportagefotografering med försäkringsmäklare

Editor Media äger och driver tidningen Veterinärmagazinet och behövde några reportagebilder på ett företag som är experter på försäkringar, så jag träffade två av herrarna där på deras innegård och fotograferade ett par olika porträtt som sedan illustrerade artikeln.

Fotografering till reportage i kundtidning. Svea Ekonomi via Editor Media. Fotograf Stefan Tell

Reportagefotografering vid pantburksautomat

Till en artikel i Svea Ekonomis kundtidning fotograferade jag deras ansvariga för nya affärsområdet leasing där bland annat pantburksautomater kan leasas av företag, så då passade det ganska bra att ta ett porträtt där pantburksautomaten fick vara med i bild.

Kitty Crowther på Rum för Barn

Fotoreportage, Kitty Crowther på Rum för Barn

Som en del av mitt fotouppdrag för ALMA, Litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne fotograferade jag en dag när pristagaren Kitty Crowther höll en workshop på Rum för Barn. Resultatet blev ett fotoreportage som ska användas till en utställning vid prisutdelningen.

Fotografering av bokomslag för Bonnier Carlsen

Fotografering av bokomslag, Pia Hagmar

Bokförlaget Bonnier Carlsen behövde nya omslagsbilder till tre av Pia Hagmars populära hästböcker som ges ut i nyutgåva och kontaktade mig. Under en dag på en gård i Frändefors fotograferade jag hästar på fält, hästar i hagar och ryttare i solskenet.

Bilfotografering med muskelbilar i miljö. Reklamfoto och reportage för bilvårdskedja

Bilfotografering av muskelbilar för bilvårdskedja

SEAB och Turtle Professional behövde bilder på riktiga bilar i riktiga miljöer för att visa upp hur deras bilvårdsprodukter och lackskyddsbehandlingar ser ut i verkligheten, så jag åkte med några klassiska amerikanska muskelbilar ut en sommarkväll och fotograferade.

Porträttfotografering i fotostudio för annonskampanj

Fotografering till annonskampanj i Veckans Affärer

Via reklambyrån BKC Sthlm fick jag i uppdrag att fotografera sju olika fotomodeller för en serie helsidor och uppslag i Veckans Affärer för Amendo. Fotomodellerna var till vardags konsulter från Amendo men meningen var just att visa upp framtidens ledare.

Fotografering på plats i Mindsets lokaler för kundcase

Fotografering till kundcase för webbplats

Mindset är ett företag som är väldigt duktiga på att visa upp bra referenser på hemsida och i annat marknadsmaterial. När de ville komplettera webbplatsen med porträtt av några kunder som ska synas tillsammans i en intervju ringde de mig för att ta några bilder på deras kontor.

Fotografering vid prisutdelning av ALMA-priset 2009 till Tamerinstitutet

Prisutdelning Astrid Lindgren Memorial Award

Fotografering till bildbank och pressbilder för ALMA under prisceremonin i Konserthuset 2009 där Kronprinsessan Victoria delade ut årets pris till Tamer Institute och olika artister uppträdde, däribland Nina Ramsby, Salem Al-Fakir och en kille som spelade oud.

Porträttfotografering med portabel fotostudio hos Poolia

Porträttfotografering på plats hos Poolia

På uppdrag av DM-byrån Smicker fotograferade jag 51 personer ur Poolias personal i Stockholm på plats i deras kontor där jag satte upp en tillfällig, portabel fotostudio och fotograferade alla medarbetarna mot vit bakgrund och monterade sedan porträtten mot olika bakgrunder.

Reportagefoto från kvällaktitivet med rullstolsbunden och personlig assistent

Fotografering av kvällsaktiviteter med Sirius

Bara för att man har ett handikapp, sitter i rullstol och är rörelsehindrad behöver inte det betyda att man inte kan gå på bio en kväll, men med hjälp av en personlig assistent blir det hela rätt mycket lättare. Mitt uppdrag var att ta fram reportageliknande bilder från en sådan kväll.

Fotografering av dans hos CStyle

Dansfotografering i Danderyd hos C Style

C Style är ett företag som erbjuder danslektioner för stora och små i Danderyd utanför Stockholm. Deras utbildningar inriktar sig på att ha relativt få elever per dansgrupp och allt bedrivs i stora lokaler där det finns plats för föräldrar och barn att hänga före och efter lektionerna.

Fotografering av aktivitet i skidbacke för rullstolsbundna och rörelsehindrade

Fotografering av skidåkning för rörelsehindrade

Tillsammans med reklambyrån Osmansson fotograferade jag en av aktiviteterna som företaget Sirius Humanum erbjuder sina kunder som är handikappade, rörelsehindrade och andra som kan ha nytta av anpassade aktiviteter och ibland hjälp av en personlig assistent.

Fotografering till reportage i tandläkartidningen Dentalmagazinet. Fotograf Stefan Tell

Reportagefotografering med tandläkare

Editor Media som driver och producerar Sveriges största tidning för dentalbranschen, Dentalmagazinet, behövde lite bilder till ett reportage om tandläkare och hur deras arbete påverkas av diverse olika system som de måste arbeta med.

Fotografering på tandvårdsföretaget Oral Care för Dentalmagazinet

Reportagefotografering på Oral Care

Sveriges största tidning för dentalbranschen, Dentalmagazinet, behövde bilder till en artikel om familjeföretaget Oral Care som är (saxat från deras hemsida) ett snabbt växande, privat tandvårds- och kunskapsföretag som erbjuder allmän- och specialisttandvård.

Porträttfotografering av pressbild, Rebtel och Albert Ken. Foto: Stefan Tell

Fotografering av pressbild till pressrelease

Den digitala byrån Albert Ken ville komplettera pressreleasen om deras samarbete med telebolaget Rebtel med ett par lämpliga pressbilder som även kan användas i pressarkivet. Jag besökte Rebtel på deras kontor i Nacka Strand och fotograferade två representanter.

Fotografering i Stockholms skärgård under en segling med en SeaOn trimaran

Fotografering i skärgården på SeaOn trimaran

Den årliga trimaranseglatsen (detta år med en SeaOn) tog oss till Huvudskär en sval men fin helg i september. Tog med mig en Nikon D700 och några objektiv för att kunna fånga några sköna bilder från vår fina skärgård.

Porträttfotografering av tandläkare till reportage i Dentalmagazinet

Fotografering av tandläkare till reportage

Dentalmagazinet är en tidning som riktar sig till alla inom tandvårdssektorn och behövde lite bilder av tandläkare Erik Mallmin på hans praktik. Jag åkte dit med kameran och fotograferade lite bilder från hans mottagning som ska publiceras i senaste numret av tidningen.

Ronnie Petersson Historic Grand Prix 2008 (Foto: Stefan Tell)

Ronnie Petersson Historic Grand Prix, Anderstorp

På Anderstorp Raceway tränges gamla F1-bilar (t ex en svart John Player Special) tillsammans med Formel Ford, Porsche Sport Cup, Ferrari Scandinavian Challenge, muskelbilar,Ginetta Cup, Top Hat Saloons och mycket mer. Roligast var att få se några klassiska Formel 1-bilar.

Foto: Stefan Tell - Musbegravning i Vasa Kyrka med författare Ulf Nilsson

Första musbegravningen i Gustav Vasa kyrka

Barnboksförfattaren Ulf Nilsson som tidigare har skrivit om döden för barn i böckerna "Adjö Herr Muffin" och "Alla döda små djur" anordnade tillsammans med Vasa-kyrkan vid Odenplan en musbegravning i samband med utställningen om begravningar av konstnären Tor Svae.

Daniel Hägglund, Martin Stadhammar & Sten Ernerot på Albert Ken. foto: Stefan Tell

Porträttfoto till pressarkiv och artikel i Resumé

Martin Stadhammar, Sten Ernerot och Daniel Hägglund bildar nya byrån Albert Ken som ska inrikta sig på digital marknadsföring. Martin har tidigare varit kreativ chef på Grey, Sten var en av grundarna till Abel & Baker och Daniel drev sökoptimeringsföretaget Seeknear.

foto Stefan Tell - Porträtt av Bertil Guve

Porträttfotografering till egen verksamhet

Träffade Bertil först då jag skulle ta ett porträtt till en artikel som numera finns på Avanzas webbtjänst Placera.nu (här hittar du artikeln som är skriven av Ingrid Kindahl på Editor Media). Senare tog jag några porträttbilder till hans egen verksamhet i studion som ni kan se till vänster.

foto_stefan-tell_nyhetsbyran-direkt_m

Fotografering av verksamhet till trycksaker

När jag tillsammans med Editor Media skulle hjälpa Nyhetsbyrån Direkt med en presentationsbroschyr på svenska och danska behövdes bilder från verksamheten. Efter några timmar på deras kontor hade jag fått ihop ett antal bra bilder på medarbetare och arbetsdag.

Bilspeditions Transportörförening - jubileumsbok

Fotografering till jubileumsbok

2007 fyllde Bilspeditions Transportörförening (BTF) 50 år och firade detta bland annat med att producera en jubileumbok framtagen av Linda Stadhammar på Direction med formgivning av Lars-Erik Nylander. Mitt uppdrag var att komplettera det digra arkivmaterialet med nya bilder.

Foton från Tokyo, Japan, till ett bildspel för Svenska Spel

Bilder från Tokyo, Japan, till bildspel

Nätverket Oliven behövde lite bilder från Japan till ett bildspel de producerade åt Svenska Spel så jag levererade ett 30-tal bilder som de kunde använda. Bilderna har jag i mitt arkiv sedan jag var där för något år sedan och det är alltid kul när de kommer till användning.

Foto till öletikett för Skärgårdssmaks nya ölmärke

Fotografering för ny svensk öl

Fotografering med motiv från den svenska skärgården som sedan har blivit bakgrunden till en öletikett för det nya svenska ölmärket. Har tyvärr ingen bild på flaskan än, men det kommer. Lars-Erik Nylander på nätverket Oliven stod för formgivningen.

Foto: Stefan Tell - Bilvård på Turtle Professional för SEAB

Fotografering, rekond för bilvårdskedja

Bilvårdskedjan som tidigare hette Turtle Center har nu bytt namn till Turtle Professional och ägs numera av SEAB som är stora inom bilvård. Jag har tidigare arbetat med Turtle Center tillsammans med min kollega Lars-Erik Nylander och här är några bilder från materialet.

Foto: Stefan Tell - Thailand - Stränder i solnedgång för NE3

Bilder från Thailand till mässmaterial

NE3 mäklar hus i bland annat Thailand och behövde lite bildmaterial till deras marknadsföring så jag levererade lite stämningsbilder jag tog när jag var där senast. Behöver ni en bild på en solnedgång eller en strand får ni gärna höra av er, jag har massor.

karatelandslaget_a_02m

Fotografering, Svenska Budoförbundet

På uppdrag av Svenska Budoförbundet och Svenska Karatelandslaget var jag inbjuden att fotografera på ett antal träningsläger ute på Bosön i Stockholm. Totalt blev det ett par helger som jag fotograferade dem springandes, sparkandes och sånt.

Foto: Stefan Tell - Kören Voces Nordicae

Fotografering, press & marknadsföringsbilder

Lone Larsen med kören Voces Nordicae ute på Kastellholmen för en fotografering till deras webbplats, pressbilder och övrigt marknadsmaterial.

Foto: Stefan Tell - Kampsportsbilder från Vale Tudo & Cage Challenge

Vale Tudo & Cage Challenge: Kampsportsfoton

På inbjudan av Fighter Magazine ägnade jag en kväll väldigt nära blod, svett och strypgrepp i något som liknar en boxningsring fast den har en bur kring sig. European Vale Tudo och Cage Challenge var tävlingarna som hölls denna kväll i Solnahallen och det var en mäktig upplevelse.

Foto: Stefan Tell - Dragracing på Meca Raceway i Malmö

Dragracing på Meca Raceway i Malmö

Turtle Center sponsrar Fast Freddy som är en av storheterna inom svensk och internationell dragracing. Detta evenemang hölls i Malmös hamnområde där olika typer av motordrivna fordon körde fort på en kort sträcka. Svårt att hänga med kan väl beskriva upplevelsen något.

foto - Stefan Tell - Trimaran Stockholms skärgård Dragonfly

Foton från en höstsegling med en Dragonfly

Var ute med några kompisar och seglade i en trimaran för något år sedan då det var tidernas dimmigaste helg när vi skulle ta oss hem från Sandhamn. En stor upplevelse på alla sätt. Gjorde sig bra på bild också.

Foto: Stefan Tell - Välgörenhetskalender för Katthemmet

Fotografering för välgörenhetskalender

Jag blev tillfrågad om jag ville göra en god gärning för de stackars katter som Katthemmet har tagit hand om, och det ville jag. Varje år producerar Katthemmet en kalender som säljs till förmån för de katter som inte har något hem, och här är några av bilderna.

Foto: Stefan Tell - SCA Design Centre

Porträttfotografering till webbplats

Reklambyrån Takete behövde bilder på personalen på SCA Design Centre som skulle användas i marknadsmaterial och till en webbpresentation av deras verksamhet och tjänster. Jag hyrde en studio i Linköping och fotograferade dem där.

Foto: Stefan Tell - Ramon Malave, Svenska Karatelandslaget

Sportfotografering med tidigare guldmedaljör

Ramon behövde några bilder till marknadsföringen av hans nya karateverksamhet, ett träningscenter på Luntmakargatan i Stockholm, och här är några av bilderna. Tagna medan svenska karatelandslaget tränade.

Foto: Stefan Tell - Volkswagen - porträtt - Tidningsartikel

Porträtt & verksamhetsbilder till kundtidning

Ett uppdrag som tog mig ned till Södertälje en regning dag för att fotografera några personer ur Volkswagens ledning till en tidningsartikel i deras kundtidning.

 

Fotoblogg från fotograf Stefan Tell i Stockholm Fotoblogg Följ fotograf Stefan Tell på Facebook Facebook Följ fotograf Stefan Tell på Twitter Twitter Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på LinkedIn LinkedIn Lägg till fotograf Stefan Tell som kontakt på Flickr Flickr Lägg till fotograf Stefan Tell i ditt nätverk på Google+ Google+ Link to English blog - Photographer Stefan Tell - Photography and Lighting (Sweden) Blog in English

Hem  |  Blogg  |  Porträttfotografering  |  Produktfotografering  |  Författarporträtt  |  Reportage & reklam  |  Arkiv  |  Kunder  |  Kontakt

Besök gärna min fotoblogg

Please visit my English photo blog

© Stefan Tell 2011

Rättigheterna till allt material på denna webbplats tillhör Stefan Tell och ingen annan.

Vill du använda något material, köpa bilder eller liknande? Hör gärna av dig.